Helsingissä ollaan koronan leviämisvaiheessa. Uusia rajoituksia ja määräyksiä laaditaan epidemian leviämisen hillitsemiseksi.
Vailla vakinaista asuntoa ry:llä on ryhdytty tarvittaviin toimiin. Meille on tärkeintä varmistaa niin asunnottomuutta kokevien kävijöidemme kuin työntekijöidemme hyvinvointi ja terveys tässä poikkeuksellisessa tilanteessa sekä omalta osaltamme hillitä koronaviruksen leviämistä.

Keskitämme toimintamme nyt asunnottomuutta kokevien ja asunnottomuusuhan alla olevien auttamiseen. Vältämme kaikkia ylimääräisiä kohtaamisia muiden kanssa. Esimerkiksi vaatelahjoituksia otetaan vastaan vain ennaltasovitusti. Myös vapaaehtoistoiminta on toistaiseksi tauolla. Kaikissa Vva ry:n tiloissa ja toiminnoissa edellytetään kasvomaskien ja käsidesin käyttöä sekä turvavälien huomioonottamista. Turhia kohtaamisia vältetään.

Voit ottaa yhteyttä:
Toimisto, 044 7044310 (puhelinpäivystys arkisin klo 10:00-14:00)
toimisto@vvary.fi
(Älä jätä tähän numeroon ääni- tai tekstiviestejä. Viestejä ei voida käsitellä.)

 • Päiväkeskus Vepa on auki normaalisti. Sisällä saa olla kerrallaan maksimissaan 15 ihmistä. Ihmiset päästetään sisään yksitellen. Vepassa vaaditaan kasvomaskien ja käsidesin käyttöä sekä riittäviä turvavälejä.
  Vepasta saa lämpimän ruoan ja juomaa. Työntekijät antavat niitä pyydettäessä.

  Pöydässä saa istua yksi henkilö kerrallaan. Lepäämismahdollisuuksia katsotaan tilanteiden mukaan. Vepassa voi käydä suihkussa ja saada puhdasta vaatetta.
  Vepa on auki ma-pe klo 9-15.
  Puh. 050 443 1065
 • Yökeskus Kalkkers on auki normaalisti. Sisällä saa olla kerrallaan maksimissaan 15 ihmistä. Kalkkersissa vaaditaan kasvomaskien ja käsidesin käyttöä sekä riittäviä turvavälejä. Ihmiset päästetään sisään yksitellen. Kalkkersista saa pyydettäessä syötävää ja juotavaa.
  Kalkkers on auki joka yö klo 22-06.
 • Asumisneuvoja jatkaa asunnottomien tai asunnottomuusuhan alla olevien auttamista. Ensisijaisesti ohjausta ja neuvontaa pyritään nyt antamaan etänä puhelimitse, sähköpostitse tai esimerkiksi Teamsin kautta, mutta tarvittaessa ihmisiä tavataan myös henkilökohtaisesti. Silloin kävijöiltä vaaditaan maskin ja käsidesin käyttöä sekä riittäviä turvavälejä mieluiten niin, että tapaamiseen tulee vain yksi henkilö kerrallaan.
  Puh. 050 443 0102
 • Maahanmuuttotyön asiantuntija jatkaa asumisasioissa neuvontaa sekä selvittelyä kävijän oikeuksista sosiaaliturvaan ja muihin palveluihin.
  Ensisijaisesti neuvontaa pyritään nyt antamaan etänä puhelimitse, sähköpostitse tai esimerkiksi Teamsin kautta, mutta tarvittaessa ihmisiä tavataan myös henkilökohtaisesti. Silloin kävijöiltä vaaditaan maskin ja käsidesin käyttöä sekä riittäviä turvavälejä mieluiten niin, että tapaamiseen tulee vain yksi henkilö kerrallaan.
  Puh. 044 260 3818
 • Yökiitäjä (puh. 050 528 2013) ja Liikkuva tuki (puh. 044 520 7870) jatkavat pelaveluaan. Kaikissa kohtaamisissa vaaditaan kasvomaskin ja käsidesin käyttöä sekä riittäviä turvavälejä.
 • Vva ry:n hallinnoimissa asumispalveluyksiköissä Junailijankujalla ja Sällikodissa on voimassa vierailukielto. Turhia kohtaamisia vältetään ja kaikissa kohtaamisissa vaaditaan kasvomaskin ja käsidesin käyttöä sekä riittäviä turvavälejä.
 • Ne Vva ry:n työntekijät, joiden työ ei vaadi läsnäoloa toimistolla, asumispalveluyksiköissä tai matalan kynnyksen toiminnoissa, tekevät pääasiallisesti etätöitä.
Pyydämme kaikkia noudattamaan suosituksia ja määräyksiä ja näin omalta osaltaan hillitsemään koronatartuntojen leviämistä niin Vva ry:n toiminnoissa kuin muutenkin.