RYHDY VAPAAEHTOISEKSI

Vailla vakinaista asuntoa ry:n yksi perusperiaate on osallisuus ja sen tukeminen. Toimimme kansalaisjärjestönä ja haluamme lisätä kansalaisten toimintamahdollisuuksia.

Tule mukaan vaikuttamaan vapaaehtoistyön kautta. Vapaaehtoistyö järjestössä on oman ajan ja taitojen lahjoittamista Vailla vakinaista asuntoa ry:n kohderyhmälle ja järjestölle.

Liity järjestön vapaehtoistoiminnan Vapaaehtoiset hyvän asumisen puolesta -ryhmään Facebookissa. Ryhmän kautta saat tietoa vapaaehtoistoiminnasta läpi vuoden.

KORONATILANTEEN VUOKSI VAPAAEHTOISTOIMINTAA ON RAJOITETTU AINAKIN TOISTAISEKSI.

Jos sinulla on kysyttävää, järjestösuunnittelijamme kertoo mielellään lisää.

OSALLISTU JÄRJESTÖN ARKEEN

Vapaaehtoistyö voi olla kertaluontoinen tai pidemmäksi ajaksi sitoutumista vaativa. Järjestön työntekijöiden ja kävijöiden auttaminen arkityössä on arvokasta.

Tarvitsemme apua seuraavissa asioissa:
– Vaatelahjoitusten lajitteleminen ja jako
– Asiointiapu ja ystävätoiminta
– Tule mukaan tekemään Asukki -lehteä. Lehdessä julkaistaan erilaisia juttutyyppejä, valokuvia, piirustuksia ja jopa oikoluku on aina paikoillaan.
– Materiaalien tuottaminen (esitteet, infopakettien päivittäminen, valokuvat)
– Vapaaehtoisena voit tarjota hyvinvointi- ja terveyspalveluita kävijöillemme: kampaamo -ja parturi palveluita, verenpaineenmittausta, kauneudenhoitoa, jalkahoitoa jne.
– Kulttuurialan ammattilaiset voivat tuoda osaamistaan tapahtumiimme, matalan kynnyksen palveluihin ja järjestön asumisyksiköihin
– Lahjoitusten hakeminen
– Vapaaehtoistyö Vartiosaaressa

OSALLISTU TAPAHTUMIIN

– Vailla vakinaista asuntoa ry:n vuoden tärkein tapahtuma on Asunnottomien yö, joka järjestetään 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivänä. Tapahtumaan suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan vapaaehtoisia. Tarvitsemme apua esimerkiksi infomateriaalien jaosta ja tapahtumanpaikan pystyttämisestä tiedottamiseen, valokuvaamiseen sekä tapahtuman äänentoistoon ja valosuunnitteluun.

Sumppitempaus on  järjestämämme varainhankintakampanja. Sumppitempaukseen toteuttamisessa tarvitaan vapaaehtoisia muun muassa tapahtuman markkinointiin ja tiedottamiseen.

– Vailla vakinaista asuntoa ry järjestää erilaisia tempauksia ja tapahtumia pitkin vuotta.  – Haluatko toteuttaa ideasi meidän kanssamme? Teemme yhteistyötä oppilaitosten, taiteilijoiden, työyhteisöjen ja yritysten kanssa asunnottomuuteen liittyvissä projekteissa resurssiemme puitteissa. Yhdistyksen tiloja on mahdollisuus saada ei-kaupalliseen käyttöön. Ota yhteyttä järjestösuunnittelijaan vlada.petrovskaja@vvary.fi ja kerro ideasi!