VAPAAEHTOISTYÖLLÄ ASUNNOTTOMUUTTA VASTAAN

Vailla vakinaista asuntoa ry:n yksi perusperiaate on osallisuus ja sen tukeminen. Toimimme kansalaisjärjestönä ja haluamme lisätä kansalaisten toimintamahdollisuuksia.

Tule mukaan vaikuttamaan vapaaehtoistyön kautta! Vapaaehtoistyö järjestössä on oman ajan ja taitojen lahjoittamista Vailla vakinaista asuntoa ry:n kohderyhmälle ja järjestölle.
Vapaaehtoistyö voi olla kertaluontoinen tai pidemmäksi ajaksi sitoutumista vaativa.

Liity järjestön vapaehtoistoiminnan Vva ry:n vapaaehtoiset -ryhmään Facebookissa. Ryhmän kautta saat tietoa vapaaehtoistoiminnasta läpi vuoden.

 

UUTTA VAPAAEHTOISTOIMINNASSA

Vva ry:llä käynnistyi alkuvuonna 2022 vapaaehtoistyön kehittämishanke: Vapaaehtoistyöllä asunnottomuutta vastaan. Hankkeen tavoitteita ovat:

  • Vapaaehtoistoiminnan rakenteiden luominen Vva ry:lle
  • Vapaaehtoisten ja kävijöiden kohtaamisen mahdollistaminen
  • Asunnottomuutta kokevien ihmisten elämänlaadun ja osallisuuden parantaminen harrastetoiminnan avulla
  • Kaupunkilaisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksien lisääminen asunnottomuuskentällä

Vapaaehtoisille on tulossa paljon uusia mahdollisuuksia osallistua järjestön toimintaan ja oppia lisää asunnottomuutta kokevien parissa tehtävän vapaaehtoistyön erityispiirteistä.
Hankkeessa työskentelee vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, joka toimii kaikkien vapaaehtoisten tukena ja koordinoi toimintaa.

Vapaaehtoisten käyttöön tulee huhtikuun 2022 aikana järjestelmä, joka tekee toimintaan osallistumisen entistä mutkattomammaksi. Pysy kuulolla, lisätietoja on tulossa pian! Julkaisemme linkin toimintaan ilmoittautumista varten heti kun järjestelmä on toiminnassa.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Tiina Aitta
Puh. 050 543 6095
tiina.aitta@vvary.fi

 

VAPAAEHTOISTYÖN MAHDOLLISUUKSIA

– Vaatelahjoitusten lajitteleminen ja jako
– Asiointiapu ja kahvittelu- ja juttuseura
– Tule mukaan tekemään Asukki -lehteä. Lehdessä julkaistaan erilaisia juttutyyppejä, valokuvia, piirustuksia ja jopa oikoluku on aina paikoillaan.
– Materiaalien tuottaminen (esitteet, infopakettien päivittäminen, valokuvat)
– Vapaaehtoisena voit tarjota hyvinvointi- ja terveyspalveluita kävijöillemme: kampaamo -ja parturi palveluita, verenpaineenmittausta, kauneudenhoitoa, jalkahoitoa jne.
– Kulttuurialan ammattilaiset voivat tuoda osaamistaan tapahtumiimme, matalan kynnyksen palveluihin ja järjestön asumisyksiköihin
– Lahjoitusten hakeminen
– Vapaaehtoistyö Vartiosaaressa

OSALLISTU TAPAHTUMIIN

– Vailla vakinaista asuntoa ry:n vuoden tärkein tapahtuma on Asunnottomien yö, joka järjestetään 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivänä. Tapahtumaan suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan vapaaehtoisia. Tarvitsemme apua esimerkiksi infomateriaalien jaosta ja tapahtumanpaikan pystyttämisestä tiedottamiseen, valokuvaamiseen sekä tapahtuman äänentoistoon ja valosuunnitteluun.

– Sumppitempaus on  järjestämämme varainhankintakampanja. Sumppitempaukseen toteuttamisessa tarvitaan vapaaehtoisia muun muassa tapahtuman markkinointiin ja tiedottamiseen.

– Vailla vakinaista asuntoa ry järjestää erilaisia tempauksia ja tapahtumia pitkin vuotta.  – Haluatko toteuttaa ideasi meidän kanssamme? Teemme yhteistyötä oppilaitosten, taiteilijoiden, työyhteisöjen ja yritysten kanssa asunnottomuuteen liittyvissä projekteissa resurssiemme puitteissa. Yhdistyksen tiloja on mahdollisuus saada ei-kaupalliseen käyttöön. Ota yhteyttä järjestösuunnittelijaan vlada.petrovskaja@vvary.fi ja kerro ideasi!