MATALAN KYNNYKSEN PALVELUT

Matalan kynnyksen palvelumme auttavat kaikkia asunnottomana tai asunnottomuusuhan olevia. Vepan toiminta on avointa kaikille.

Palvelumme sijaitsevat pääosin Helsingissä, helmikuusta 2021 alkaen Itä-Pasilassa (Ratamestarinkatu 6). Asumisneuvoja päivystää järjestömme toimistolla arkisin ja kerran viikossa Vantaalla. Etsivän työn yksikkö Yökiitäjä liikkuu pääkaupunkiseudulla. Puhelimitse neuvomme asunnottomia maanlaajuisesti.

Yöaikaan liikkuvalle Yökiitäjälle voit ilmoittaa, jos olet huolissasi ulkona yöpyvästä henkilöstä tai havaitset henkilön, jonka epäilet olevan asunnoton.

VEPA – VERTAIS- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KESKUS

Vepaan ovat kaikki tervetulleita sellaisina kuin ovat.

YÖKESKUS KALKKERS

Yökeskus Kalkkers toimii matalan kynnyksen kriisipisteenä kaikille asunnottomille.

ASUMISNEUVONTA

Asumisneuvojamme auttaa asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia.

LIIKKUVA TUKI JA PALVELUOHJAUS

Liikkuvan tuen ohjaaja tarjoaa yksilöllistä tukea asunnottomille, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville, vapautuville vangeille ja erilaisten kriisien keskellä kamppaileville ihmisille.

YÖKIITÄJÄ

Yökiitäjä on yöaikaan liikkuva etsivän työn yksikkö

NEUVONTA JA OHJAUS MAAHAN MUUTTANEILLE

Maahan muuttaneiden palvelut on tarkoitettu asunnottomuutta kokeville, joiden asiointikieli on muu kuin suomi, ja jotka tarvitsevat neuvontaa palveluista tai oleskelu- ja muista oikeuksista Suomessa.

VARTIOSAAREN PÄIHTEETÖN VIRKISTYSPAIKKA

Vailla vakinaista asuntoa ry:llä on Helsingin Vartiosaaressa toiminta- ja virkistyspaikka, joka on yhdistyksen kävijöiden, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden käytössä sovitusti.