MATALAN KYNNYKSEN PALVELUT

Matalan kynnyksen palvelumme auttavat kaikkia asunnottomana tai asunnottomuusuhan olevia. Vepan toiminta on avointa kaikille.

Palvelumme sijaitsevat pääosin Helsingissä, helmikuusta 2021 alkaen Itä-Pasilassa (Ratamestarinkatu 6). Asumisneuvoja päivystää järjestömme toimistolla arkisin ja kerran viikossa Vantaalla. Etsivän työn yksikkö Yökiitäjä liikkuu pääkaupunkiseudulla. Puhelimitse neuvomme asunnottomia maanlaajuisesti.

Yöaikaan liikkuvalle Yökiitäjälle voit ilmoittaa, jos olet huolissasi ulkona yöpyvästä henkilöstä tai havaitset henkilön, jonka epäilet olevan asunnoton.

VEPA – VERTAIS- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN KESKUS

Vepaan ovat kaikki tervetulleita sellaisina kuin ovat.

LUE LISÄÄ

YÖKESKUS KALKKERS

Yökeskus Kalkkers toimii matalan kynnyksen kriisipisteenä kaikille asunnottomille.

LUE LISÄÄ

ASUMISNEUVONTA

Asumisneuvojamme auttaa asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia.

LUE LISÄÄ

LIIKKUVA TUKI JA PALVELUOHJAUS

Liikkuvan tuen ohjaaja tarjoaa yksilöllistä tukea asunnottomille, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville, vapautuville vangeille ja erilaisten kriisien keskellä kamppaileville ihmisille.

LUE LISÄÄ

YÖKIITÄJÄ

Yökiitäjä on yöaikaan liikkuva etsivän työn yksikkö

LUE LISÄÄ

MAAHANMUUTTAJATYÖ

Maahanmuuttajatyö on suunnattu asunnottomille maahanmuuttajille, erityisesti silloin, kun oikeutesi sosiaaliturvaan ja palveluihin on epäselvä. Maahanmuuttoasiantuntija auttaa yksilöllisesti tilanteen selvittämisessä ja ratkaisujen löytämisessä sekä ohjaa sopiviin palveluihin.

LUE LISÄÄ

VARTIOSAAREN PÄIHTEETÖN VIRKISTYSPAIKKA

Vailla vakinaista asuntoa ry:llä on Helsingin Vartiosaaressa toiminta- ja virkistyspaikka, joka on yhdistyksen kävijöiden, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden käytössä sovitusti.

LUE LISÄÄ