KAMPANJAT

ASUNNOTTOMIEN YÖ


FAKTAT

● ajankohta: 17.10.
● järjestetty: vuodesta 2002 alkaen
● järjestäjä: Asunnottomien yö -kansalaisliike Vva ry:n koordinoimana
● #asunnottomienyö
● www.asunnottomienyo.fi
● Helsingin Asunnottomien yön pääjärjestäjä on Vva ry. Ota yhteyttä järjestösuunnittelijaan Vlada Petrovskajaan, mikäli haluat osallistua tapahtumaan.

Vuosittain YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä järjestettävä Asunnottomien yö on Suomen suurin vuosittain toistuva sosiaali- ja terveyspoliittinen mielenilmaus. Silloin monessa kaupungissa järjestetään tapahtumia. Asunnottomien yön kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon.

Asunnottomien yö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma ja kunkin järjestäjän tulee sitoutua seuraaviin arvoihin: minkäänlainen syrjintä, rasismi tai näihin viittaavat tunnukset eivät kuulu Asunnottomien yöhön. Asunnottomien yön tapahtumissa ei tule näkyä puolueiden tai poliittisten ryhmien tunnuksia.

Asunnottomien yön tapahtuman järjestäminen tai tapahtumassa mukana oleminen on kannanotto asunnottomuutta vastaan.

Jos haluat osallistua…

Yksin
– Jos paikkakunnallasi järjestetään jo Asunnottomien yön tapahtuma, ota yhteyttä järjestäjiin ja kysy miten voi auttaa.
– Jos paikkakunnallasi ei järjestetä vielä tapahtumaa, kokoa kasaan sopiva porukka. Suunnitelkaa yhdessä ja ilmoittakaa tapahtumanne Asunnottomien yön kansalaisliikkeelle. Saatte vinkkejä oman tapahtuman järjestämiseen Asunnottomien yön kansalaisliikkeen koordinaattorilta Vlada Petrovskajalta vlada.petrovskaja@vvary.fi.

Porukalla tai järjestönä
– Jos paikkakunnallasi järjestetään jo tapahtuma, ota yhteyttä järjestäjiin. Miettikää yhdessä, mitä tarvitaan ja mikä teidän porukkanne rooli voisi olla.
– Jos paikkakunnallasi ei järjestetä vielä tapahtumaa, ilmoittakaa tapahtuma Asunnottomien yön kansalaisliikkeelle, suunnitelkaa ja toteuttakaa! Ehkä muutkin paikalliset toimijat haluavat mukaan?

Lisää tietoa ja vinkkejä tapahtuman järjestämiseen löydät Asunnottomien yön kansalaisliikkeen sivustolta.

SUMPPITEMPAUS

Sumppitempaus on vuonna 2015 Suomeen rantautunut Vailla vakinaista asuntoa ry:n varainhankintakampanja. Sen tarkoituksena on kiinnittää huomiota asunnottomuuteen ja tarjota mahdollisuus tukea järjestön toimintaa vaivattomalla ja mieluisalla tavalla – nauttimalla kupin kahvia tai teetä.

Sumppitempaus järjestetään 2-3 kertaa vuodessa. Tempauksessa mukana olevat kahvilat lahjoittavat tapahtuma-aikana kertyneistä kahvin ja teen myyntituotoista osan Vva ry:n matalan kynnyksen toiminnan tukemiseen. Tuottoja on käytetty mm. Yökeskus Kalkkersin joulun aukioloon.

Mikäli kahvilasi haluaa tukea Vailla vakinaista asuntoa ry:n toimintaa osallistumalla Sumppitempaukseen, ota yhteyttä järjestösuunnittelijaan.

Sumppitempauksen Facebook-sivu