JouluUnelma ”Puuroa ja kavereita”-tapahtuman järjestävät toivottavat kaikki tervetulleiksi avoimeen joulutapahtumaan lauantaina 1.12. klo 14-16 Vaasanaukiolle!

Tapahtumassa korttelikeittiö tarjoaa riisipuuroa, Kinaporin monipuolisen palvelukeskuksen vapaaehtoiset myyvät omia käsitöitään, Kallion seurakunta esittää joululauluja sekä Hermannin erityisdiakoniatyö tarjoaa lämmintä mehua. Joulupukki vierailee tapahtumassa ja jakaa lapsille karkkeja. Tarjolla on myös keskustelua Kurvin alueen ympäristön yhteisöllisyyden lisäämisestä. Järjestäjät esittelevät toimintaansa ja alueen stadiluotsi Antti Sarpo osallistuvaa budjetointia. Lisäksi tapahtumassa on talvivaatejakoa.

Järjestäjät haluavat lisätä yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden ja siellä aikaansa viettävien ihmisten välillä yli yhteiskunnallisten asemien ja elämän haasteiden. Lisäksi tavoitteena on tehdä tunnetuksi työtä, jota alueen toimijat tekevät eriarvoisuuden vähentämiseksi ja yhteiskunnan marginaaliin joutuneiden ihmisten tukemiseksi. Kujato – Kurvin alueen järjestötoimijat, Kallio-liike, Hermannin erityisdiakonia ja Kallion seurakunta sekä Helsingin kaupunki ja Etelän aikuissosiaalityö toteuttavat tapahtuman yhteistyössä. Vailla vakinaista asuntoa ry osallistuu tapahtumaan osana Kujato-verkostoa.

Kurvin alueen Kujato-verkostossa sosiaali-, terveys- ja vertaistoimijajärjestöjen ammattilaiset ja vertaiset toimivat yhdessä. Kujato – Kurvin alueen järjestötoimijoiden tavoitteena on muun muassa verkostoyhteistyön kautta tarjota vaikeissa elämäntilanteissa oleville ihmisille mahdollisuus päästä eri toimijoiden erityisosaamisen piiriin. Järjestöjen tavoitteina on näkyvyyden lisääminen, eri väestöryhmien osallisuuden lisääminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Omien tapahtumien lisäksi järjestötoimijat osallistuvat erilaisiin Kurvin alueen tapahtumiin kuten Asunnottomien yöhön, Ystävänpäivän sekä Kallio kukkii -tapahtumaan. Kujaton toiminnassa on mukana 12 järjestöä.

Kallio-liike on mukana rakentamassa kaupunginosaa, jossa vastaanottokeskusten, päihdeongelmaisten tai asunnottomien tukipisteiden ei tarvitse olla piilossa. Helsinkiin on viime vuosien aikana perustettu tällaisia vapaaehtoisuuteen perustuvia kaupunkilaisyhteisöjä, jotka pyrkivät luomaan yhteisöllisyyttä omassa kaupunginosassaan.

Tapahtuman järjestäjät kutsuvat ympäristön asukkaita mukaan kaikkien yhteiseen JouluUnelma-tapahtumaan. Vaasanaukiolla tavataan!

Lisätietoja:

JouluUnelma Facebookissa

Kujato Facebookissa

Kallioliike Facebookissa