JUODAAN SUMPIT #YHDESSÄ

Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva ry) järjestää ensi viikolla (15.-21.6.2020) hyväntekeväisyyskampanja Sumppitempauksen, jolla tuetaan asunnottomuustyötä nauttimalla kahvi- tai teekupposen kahviloissa.
Tänä vuonna emme kuitenkaan haasta kahviloita lahjoittamaan osaa myyntituotoistaan hyväntekeväisyyteen, koska korona-aika on koetellut yrittäjiä kovalla kädellä.
Nyt Vva ry haastaa meidät kaikki käymään kahviloissa juomassa sumpit tai teet, tukemaan näin kahvilayrittäjiä ja lahjoittamaan tekstiviestillä tai MobilePayllä vaikkapa fiinimmän kahvijuoman hinnan asunnottomille ? ☕️.

– Koronapandemian vaikutukset iskivät välittömästi yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleviin. Kokoontumisrajoitteet sulkivat kodittomat ihmiset käytännössä yhteiskunnan ulkopuolelle. Nyt kokoontumisrajoituksia on höllennetty, mutta on selvää, että koronakriisi tulee vaikuttamaan talouteen ja lisää myös asunnottomuutta. Ensi syksynä ja talvena moni on tilanteessa, ettei enää selviä vuokranmaksuista ja asumiskustannuksista, koska työpaikka tai oma yritys on voinut mennä alta, Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola toteaa.

– Sumppitempaus on helppo ja miellyttävä tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Nyt me kaikki voisimme auttaa kahvilayrittäjiä käymällä kahvilla ja siinä samassa tarjota tekstiviestilahjoituksella virtuaaliset kahvit asunnottomuutta kokeville, Tiivola sanoo.

Siispä käydään kahvilassa (muistetaan turvavälit), ostetaan kahvi tai tee, otetaan siitä kuva, postataan se sosiaalisen median kanaville (Facebook ja Instagram) hashtagillä #sumppitempaus ja haastetaan ystäviämme, työkavereitamme, mökkinaapureitamme, juhannusvieraitamme, työpaikkoja, firmoja, päättäjiä tai vaikkapa ihailemiamme julkkiksia mukaan ja osallistumaan.

Lahjoituksia voi tehdä näiden ohjeiden mukaan.
☕️ Tekstaa summa 1/5/10/20/40 euroa ja sana ”KOTI” (esimerkiksi: 5 KOTI) numeroon 16588
☕️ MobilePaylla numeroon 50144
☕️ Tilille www.vvary.fi/lahjoita-verkkokaupassa/

#sumppitempaus #asunnottomuustyö #yhdessä

Sumppitempaus on esillä Instagramissa ja Facebookissa koko kesän ajan. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni tarttuu haasteeseen, tukee kahvittelullaan kahvilayrittäjiä ja muistaa ennenkaikkea heitä, joille Vva ry:n matalan kynnyksen paikat tarjoavat niin arjen kuin kriisien keskellä apua ja joille sillä kahvikupposella on suuri merkitys.
Sumppitempauksesta saadut varat käytetään Vva ry:llä suoraan auttamistyöhön.

Koronakriisinkään aikana Vva ry ei sulkenut ainuttakaan palvelua vaan reagoi ketterästi muuttuneeseen tilanteeseen, rajasi matalan kynnyksen kävijämäärät alle kymmeneen kerralla, siirsi yökeskus Kalkkersin toiminnan toiseen paikkaan taloudellisella riskillä ja vetosi suureen yleisöön, jotta kadun kulkijoille saadaan ruokaa, puhtaita vaatteita, hygieniatuotteita sekä mahdollisuus lepoon ja pesulla käyntiin.

Sumppitempaus järjestetään nyt kuudetta kertaa. Hyväntekeväisyystempauksen tarkoituksena on tukea asunnottomuustyötä ja myös muistuttaa ihmisiä, kuinka tärkeää on viettää aikaa ystävien ja sukulaisten kanssa ulkona ja ylläpitää kahvilakulttuuria. Ja kahvilla on aivan erityisen suuri merkitys asunnottomuutta kokeville.

  • Kuppi kahvia piristää.
  • Kuppi kahvia lämmittää.
  • Kuppi kahvia antaa luvan istahtaa hetkeksi.
  • Kuppi kahvia tarjoaa mahdollisuuden levähtää.
  • Kuppi kahvia on hyvä tapa kohdata toinen ihminen.
  • Kuppi kahvia voi pelastaa elämän.

Vva ry:n toiminnassa nämä kaikki toteutuvat.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja
Sanna Tiivola
Puh. 050 407 9702
sanna.tiivola(at)vvary.fi

Tiedottaja
Erja Morottaja
Puh. 044 773 4700
erja.morottaja(at)vvary.fi

Vailla vakinaista asuntoa ry on asunnottomien vuonna 1986 perustama asunnottomien etuja valvova järjestö, joka on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Vva ry:n perimmäisenä ajatuksena on, että asunto on ihmis- ja perusoikeus, eikä sen puuttumista voida hyväksyä missään olosuhteissa.

http://vvary.fi/