Vailla vakinaista asuntoa ry on vuonna 1986 asunnottomuutta kokevien ihmisten itsensä perustama puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvontajärjestö. Järjestön kaiken toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää asunnottomuutta, edistää asunnottomuutta kokevien ihmisten itsemääräämisoikeutta, oikeuksien toteutumista ja osallisuutta. 

Helsingissä tuotamme matalan kynnyksen palveluista, tilapäismajoitusta ja asumispalveluita. Valtakunnallisesti vaikutamme erilaisten hankkeiden ja verkostojen kautta. 

Haemme asiantuntijaa vieraskielisten asunnottomuutta kokevien neuvonta- ja ohjaustyöhön opintovapaan sijaisuuteen 31.1.2024 saakka. Tehtävä on ensisijaisesti kokopäivätyötä, mutta sijaisuuden lyhytaikaisuuden takia otamme huomioon myös hakijat, joiden on mahdollista työskennellä osa-aikaisesti. Toivomme hakijan voivan aloittaa mahdollisimman pian.

Tehtävässä painottuu oikeuksiaan heikosti tuntevan asiakaskunnan edunvalvonta, luotettavan tiedon ja oikea-aikaisen tuen tarjoaminen. Työ koostuu pääosin asiakaskohtaamisista sekä ajanvarauksella että päivystysmäisesti, puhelin- ja sähköpostineuvonnasta, vaikuttamistoiminnasta, viranomais- ja verkostoyhteistyöstä sekä muista tehtävistä hakijan kiinnostuksen mukaan (esim. jalkautuva työ, järjestön sisäiseen tiimityöskentelyyn osallistuminen, kv-yhteistyö jne.). Asiakastyö keskittyy asumisen tai majoituksen järjestämiseen ja oleskeluoikeus- ja sosiaaliturvaoikeuksien selvittämiseen. Asiakkaita neuvotaan ja tuetaan viranomaisasioinnissa ja ohjataan heille tarpeellisten palveluiden, esim. oikeusavun, maahanmuuttoviraston, Kelan, TE-toimistojen ja sosiaalityön piiriin. Työtä toteutetaan pääosin matalan kynnyksen palveluiden tiloissamme Itä-Pasilassa osittaisin etätyömahdollisuuksin.

Tehtävään vaaditaan ulkomaan kansalaisten oleskeluoikeuksien (EU-rekisteröinti- ja oleskelulupahakemusprosessien) ja sote-palvelujärjestelmän tuntemusta. Hakijalta odotetaan valmiuksia heikossa yhteiskunnallisessa asemassa olevien ihmisten kanssa työskentelyyn, kulttuurisensitiivistä työotetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Asiantuntijatyön itsenäisen luonteen takia hakijalta edellytetään hyviä tiedonhakutaitoja, itseohjautuvuutta ja suunnitelmallisuutta. Parhaat valmiudet tehtävään antaa sosiaalialan korkeakoulututkinto ja/tai aiempi kokemus yksilöohjaus tai järjestötyöskentelystä.

Sujuva suomen ja englannin kielen taito on tehtävän hoidon kannalta välttämätöntä. Muusta kielitaidosta, erityisesti venäjän, viron tai arabian osaamisesta on asiakastyössä hyötyä. Ulkomaalais-, työ- ja sosiaalilainsäädännön tuntemus on tehtävässä eduksi.

  • Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan TES:iä. Palkka on sopimuspalkka.
  • Vailla vakinaista asuntoa ry tarjoaa monimuotoisen työyhteisön, jossa toimii eri taustoista tulevia ihmisiä. Vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus ovat vahvuutemme.
  • Työnantajana Vva ry tarjoaa asiantuntijayhteisön, jossa on tilaa ideoida ja kokeilla.
  • Järjestömme huolehtii työntekijöiden hyvinvoinnista tarjoamalla kattavan työterveyshuollon, lounas- ja työmatka- tai kulttuuriedun, kehittämis- ja virkistyspäivät kaksi kertaa vuodessa.

Kannustamme hakijoiksi eri sukupuolta olevia, eri-ikäisiä ja eritaustaisia ihmisiä.

Otamme vastaan vapaamuotoisia hakemuksia ansioluetteloineen pe 25.8.2023 saakka. Kysymyksiä tehtävästä voi osoittaa palvelupäällikkö Jussi Lehtoselle arkipäivisin klo 10-14 välisenä aikana.

Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

YHTEYSTIEDOT:

Jussi Lehtonen

jussi.lehtonen@vvary.fi

050 373 0920