Vva ry:llä on Helsingin Vartiosaaressa toiminta- ja virkistyspaikka,  joka on Vva:n kävijöiden, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden käytössä sovitusti. Paikkaa ei vuokrata yksityiskäyttöön.

Ryhmien enimmäiskoko on 10 henkeä. Yöpymistä  ei aina voida tilanpuuteen vuoksi järjestää. 

Huoltorakennuksessa on verstas, jonne voi tulla tekemään puu- ja metallitöitä. Kävijä maksaa pienen materiaalimaksun.

Vartiosaaressa vierailevilta edellytetään päihteettömyyttä.

Vartiosaaressa järjestään talkoita, joihin VVA:n vapaaehtoiset voivat osallistua.

Lemmikit: saareen voi tulla koiran kanssa, kun siitä sopii etukäteen.

Lisätiedot: Juhani Haapamäki p. 044 520 7870

 

YHTEYSVENE NUMERO 046 5547561

ON KÄYTÖSSÄ ARKISIN 8-16 VÄLILLÄ

TAMMISALON JA SAAREN VÄLILLÄ AJETTAVAT KULJETUKSET KLO.9 JA 15

MUUT KULJETUKSET SOVITTAVA ERIKSEEN.

> Vartiosaari-info 2015 >
Vartiosaareen pääsee reittiä Puotila-Vartiokylä-Rastila-Ramsinniemi.
Vva ry:llä on vene jolla saareen kuljetaan. Aikataulu koskee lähtöjä Tammisalon venesatamasta.
> Vartiosaaren yhteysveneen aikataulu >

> Vartiosaari-yhteisön keskinäiset sopimukset >

Vartiosaaressa tarjoutuu mahdollisuus päivän retkeen tai kesämökkielämään. Toiminta saaressa perustuu vapaaehtoisuuteen, yhteisöllisyyteen ja päihteettömyyteen. Paikan toimintaa koordinoi Vva:n liikkuvan tuen työntekijä, mutta muutoin Vartiosaaren toiminnasta vastaa saarella kulloinkin oleva porukka yhteisönä.

Saaressa voi uida ja saunoa, nikkaroida, lueskella tai nauttia ympäröivästä luonnosta. Kesällä voi mennä mustikkaan tai sieneen. Rantalaiturin lähistöllä on grillipaikka ja ylempänä grillikota. Saaressa on kalastusvälineitä, ja laiturilta voi onkia ahvenia. Kesäisin sorsaemot poikueineen vierailevat rannassa. Myös joutsenet ovat tuttu näky.

Päärakennuksessa on keittiö ja suuri, yläkertaan asti avoin olohuone. Yläkerran muodostaa kaksi erillistä, tilavaa makuuparvea. Keittiöön tulee sekä kylmä että lämmin vesi. Keittiössä on kaikki tarvittavat välineet ruoanlaittoon ja ruokailuun, sähköliesi ja jääkaappi. WC eli puusee on ulkona.  Saunan pesutiloissa on suihkut. Saunan yhteydessä on kuistikatos vilvoittelua varten.

• • •

Vartiosaaren kiinteistön löysivät silloiset Vva:n aktiivit, jotka olivat töissä saarella. Talo vuokrattiin Helsingin kaupungilta v. 1989 korjausvelvoitetta vastaan. Se peruskorjattiin täydellisestä purkukunnosta talvilämpimäksi yhdistyksen ammattitaitoisin talkoovoimin, ja sitä on huollettu yli 25 vuoden ajan. Aivan ensimmäiseksi Vartiosaaren toimintapaikkaan rakennettiin sauna. Myöhemmin päätalon ympärille rakennettiin pieniä majoitusaittoja ja huoltorakennus. Kuljetuksesta saareen huolehditaan Vva ry:n omalla moottoriveneellä.

Tarina kertoo, että Vva:n perustajajäsen ja ensimmäinen toiminnanjohtaja Juhani Roiha  haki miehet Hakaniemen torin reunoilta saareen veneellä, heitti pullot pois ja laittoi vasaran käteen.

Monet tulevat saareen katkaisuhoidosta odottamaan toista kuntoutuspaikkaa. Moni saa asunnon, kun on viettänyt raittiina saarella lähes koko kesän ja pystyy hoitamaan asioitaan.

Vartiosaarta vastapäätä on rantapaikka Soldis, jota käyttää päihteetön yhteisö (AA). Soldiksessa järjestetään ryhmiä ja saunailtoja sekä talkoita. Joka vuosi päihteettömiin juhannusjuhliin osallistuu 100-200 henkilöä.