Vailla vakinaista asuntoa ry:n toimintaa esitellään lauantaina 9.10.2021 lähetettävässä Lotto-arvontalähetyksessä MTV3-kanavalla. Haastateltavina ovat Vva ry:n asumispalvelupäälikkö ja matalan kynnyksen toiminnan vastaava Jussi Lehtonen sekä Yökiitäjä-autopartion sairaanhoitajat Vesa Timberg ja Tuomas Iso-Ilomäki.
Kuvausryhmä seuraa Yökiitäjän etsivää työtä Helsingin kaduilla. Yökiitäjän pakettiauto kiertää öisin ympäri pääkaupunkiseutua 13–15 kertaa kuukaudessa ja tavoittaa ulkona majailevia, palvelujen ulkopuolella olevia asunnottomia.

Yli 15 vuotta etsivää työtä tehnyt sairaanhoitajakaksikko ehkäisee kaduilla kohdattavien ihmisten henkeä ja terveyttä uhkaavien vammojen syntyä ja tukee hakeutumisessa palveluiden pariin. He antavat ensiapua, ohjaavat ja kuljettavat tarvittaessa asunnottomuutta kokevia hätämajoitukseen, selviämisasemalle tai päivystykseen. Yökiitäjä jakaa myös lahjoitusvaatteita ja ruokaa.

Ihmiset voivat ilmoittaa numeroon 050 528 2013 ulkona tai rappukäytävissä majailevista henkilöistä Yökiitäjälle. Tumppi ja Vesku käyvät tarkistamassa heidän tilanteensa ja tarjoavat apua.

Puhelimeen vastataan Yökiitäjän työvuorojen aikana. Muina aikoina voi jättää ääniviestin tai tekstiviestin.

Lokakuussa Yökiitäjä liikkuu:

11.-18.10.

21.-23.10.

26.-29.10.

Vailla vakinaista asuntoa ry:n toimintaa rahoitetaan STEA-avustuksella. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva valtionapuviranomainen, joka jakaa harkinnanvaraisia avustuksia yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille Veikkaus Oy:n tuotoista.

Insertti nähdään MTV3-kanavalla Lotto-arvonnan yhteydessä 9.10.2021 klo 22.10.