VAILLA VAKINAISTA ASUNTOA RY:N MATALAN KYNNYKSEN PALVELUT KORONAVIRUSTILANTEEN AIKANA: 

 • Vertais ja vapaaehtoistoiminnan keskus Vepa, Hämeentie 64
  Mahdollisuus käydä suihkussa ja saada varastotilanteen mukaan puhdasta vaatetta. Tarjolla myös jotain syötävää sekä eväitä mukaan. Vepa on avoinna arkisin klo 9:00-12:00
 • Yökeskus Kalkkers, toiminta on siirtynyt kevään loppuun asti Alppikulmaan, Alppikatu 2.
  Yöpymispaikka joka yö klo 22:00-06:00. Iltaisin tarjolla on jotain syötävää. Illalla/yöllä on mahdollisuus käydä suihkussa ja saada varastotilanteen mukaan puhdasta vaatetta.
 • Liikkuva tuki -palvelun ohjaus
  Liikkuvan tuen ohjaaja tarjoaa yksilöllistä tukea asunnottomille, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville, vapautuville vangeille ja erilaisten kriisien keskellä kamppaileville ihmisille. Yhteydenotot puhelimitse 044 520 7870 ja sähköpostilla liikkuvatuki@vvary.fi.
 • Yökiitäjä – liikkuva etsivän työn palvelu
  Yökiitäjä on yöaikaan liikkuva etsivän työn yksikkö, jonka tavoitteena on löytää ulkona majailevat palvelujen ulkopuolella olevat asunnottomat. Voit myös ilmoittaa ulkona majailevista asunnottomista Yökiitäjälle numeroon 050 528 2013.
  Yökiitäjä liikkuu Helsingin ja ympäristökuntien alueella taas 21.4.- 26.4. ja 4.5.-7.5.
 • Asumisen neuvonta
  Asumisen neuvoja auttaa asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia. Asumisen neuvonnasta saa apua tilanteen selvittelyyn, asumisen järjestämiseen ja asuntohakemusten tekoon, puoltolausuntoja sekä ohjausta toimeentuloasioissa. Yhteydenotot ja ajanvaraukset puhelimitse 050 443 0102 ja sähköpostilla asumisasiat@vvary.fi. Tiistaisin asumisneuvoja palvelee Vantaalla klo 9:00-14:00, Korsontie 2.
 • Maahanmuuttajatyö
  Neuvontaa asunnottomille maahanmuuttajille, erityisesti silloin, kun oikeus sosiaaliturvaan ja palveluihin on epäselvä. Yhteydenotot ja ajanvaraukset puhelimitse 044260 3818 ja sähköpostilla heini.puurunen@vvary.fi. Maahanmuuttotyön asiantuntija on tavattavissa myös keskiviikkoisin klo 13:00-15:00 Kota – asumisen tuki -sivun kautta toimivassa asumisneuvontachatissä.

 

Koronavirustilanteessa suojele itseäsi ja läheisiäsi 

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä.

THL:n suositusten mukaan sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin.

Omaa ja läheistensä tartuntariskiä voi myös alentaa huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.

Helsingin kaupungin ohjeistukset koronavirustilanteessa:

Helsingin koronavirusneuvonta arkisin klo 7:00-20:00, puh. 09 310 10024 ja muina aikoina Päivystysapu, puh. 116 117. Saat puhelimitse ohjeet, kuinka sinun tulee toimia.

Toimi näin -ohjeet saatavissa tästä linkistä (myös ranskaksi, somaliksi, venäjäksi, turkiksi, arabiaksi, soraniksi ja dariksi).

Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva ry) on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka toimii asunnottomien edunvalvojana ja edistää asunnottomuutta vähentävää politiikkaa.

http://vvary.fi/