Vertais- ja vapaaehtoiskeskuksemme Vepa on taas palveluksessanne. Tervetuloa.

Tarjolla kahvia, teetä, mehua, lämmin ateria, pyykinpesumahdollisuus, lahjoitusvaatetta, hygieniatuotteita, neuvontaa sekä keskustelu- ja palveluapua. Koronatilanteen vuoksi Vepa on toistaiseksi avoinna vain asunnottomille. Vepan toiminnat pyritään järjestämään mahdollisimman turvallisiksi niin kävijöille kuin työntekijöille. Tiloissamme edellytämme maskien käyttöä (kasvomaskeja on kävijöille jaossa), käsihygieniasta huolehtimista sekä vähintään kahden metrin turvavälejä.

Vepa toimii matalan kynnyksen periaatteella. Kaikki ovat tervetulleita sellaisena kuin ovat.
Vepassa voi levähtää, viettää aikaa, syödä lämpimän aterian, kertoa ongelmistaan ja saada tukea sopiviin palveluihin hakeutumisessa. Vepssa tarjotaan kerran päivässä lämmin ruoka, ja kahvia, teetä ja leipää on saatavilla. Vepassa on kävijöiden käyttöön tarkoitettu tietokone ja puhelinta on mahdollista käyttää asioidensa hoitamiseen.

Vepan kautta voi varata ajan asumisenneuvojallemme ja maahanmuuttoasioiden asiantuntijalle sekä saada yhteyden liikkuvan tuen työntekijään. Vepassa jaetaan lahjoitusvaatteita tarpeen mukaan. Vepan työntekijöinä työskentelee kolme vertaista.

Aukioloajat: maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9:00 -15:00, torstaisin klo 9:00-14:00.
Osoite: Ratamestarinkatu 6, 00520 Helsinki (Itä-Pasila)
Puh. 050 443 1065
vepa@vvary.fi