VARTIOSAAREN PÄIHTEETÖN VIRKISTYSPAIKKA

Vailla vakinaista asuntoa ry:llä on Helsingin Vartiosaaressa toiminta- ja virkistyspaikka, joka on yhdistyksen kävijöiden, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden käytössä sovitusti. Vartiosaaren toimipaikka tukee kävijöidensä päihteettömyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden lepoon ja lomailuun. Ensisijaisesti saaripaikka on asunnottomuutta kokevien ja asunnottomuustaustaisten käytössä.

Vartiosaareen voi tulla päiväretkelle tai viettämään mökkielämää. Toiminta saaressa perustuu vapaaehtoisuuteen, yhteisöllisyyteen ja päihteettömyyteen. Paikan toimintaa koordinoi Vva ry:n liikkuvan tuen työntekijä, mutta muutoin Vartiosaaren toiminnasta vastaa saaressa kulloinkin oleva porukka yhteisönä.

Saaressa voi esimerkiksi uida ja saunoa, nikkaroida tai nauttia ympäröivästä luonnosta. Kesällä voi mennä mustikkaan tai sieneen. Rantalaiturin lähistöllä on grillipaikka ja ylempänä grillikota. Saaressa on kalastusvälineitä, ja laiturilta voi onkia.

Päärakennuksessa on keittiö ja suuri, yläkertaan asti avoin olohuone. Yläkerran muodostaa kaksi erillistä, tilavaa makuuparvea. Keittiössä on tarvittavat välineet ruoanlaittoon ja ruokailuun, sähköliesi ja jääkaappi. WC eli puusee on ulkona.

Huoltorakennuksessa on verstas, jonne voi tulla tekemään puu- ja metallitöitä. Kävijä maksaa pienen materiaalimaksun.

Kuljetukset saareen hoidetaan Vva ry:n omalla veneellä.

Vartiosaaressa vierailevilta edellytetään päihteettömyyttä.
Huomioithan, että koira on pidettävä kytkettynä sekä ulkona että yhteisissä sisätiloissa.

Lisätietoja ja saaresta ja sinne hakeutumisesta antavat palvelupäällikkö Jussi Lehtonen p. 050 373 0920 ja liikkuvan tuen työntekijä Juhani Haapamäki p. 044 520 7870.

Vartiosaaressa järjestään talkoita, joihin yhdistyksen vapaaehtoiset voivat osallistua. Lisätietoja talkoista saat vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta Tiina Aitalta.

OHJEITA VARTIOSAAREEN TULEVILLE

Vartiosaareen voit tulla päiväretkelle tai viettämään mökkielämää. Henkilö voi viettää Vartiosaaressa yhtäjaksoisesti kaksi viikkoa.

Toiminta saaressa perustuu vapaaehtoisuuteen, yhteisöllisyyteen ja päihteettömyyteen. Paikan toimintaa koordinoi Vva ry:n liikkuvan tuen työntekijä, mutta muutoin Vartiosaaren toiminnasta vastaa saaressa kulloinkin oleva porukka yhteisönä.

Kuljetukset saareen hoidetaan Vva ry:n omalla moottoriveneellä. Venekuljetus on arkipäivisin klo 9.00 ja 15.00 Strömsinlahden venesatamasta, osoite Abraham Wetterin tie 26.

YKSITTÄISET KÄVIJÄT (ryhmävarauksien ohjeet alempana)

Toimi näin: 

Huomioi ajankohta vierailullesi: viikonloppuisin yhteysvene ei kulje kuin poikkeustapauksissa. Perjantaina saareen pääsee klo 15 kyydillä ja pois saaresta maanantaina klo 9.

 • Ota yhteys / tee varaus Juhani Haapamäen puh. 044 520 7870 tai Jussi Lehtosen puh. 050 373 0920 kanssa sopiaksesi ajanjaksosta, jolloin haluaisit tulla Vartiosaareen.Mikäli maksat saaressa oleskelun itse toimi seuraavasti:
  Suorita maksu ennen saareen menoa ja ota kuitti maksusta mukaan.
 • Liity jäseneksi suorittamalla jäsenmaksu 10 euroa/vuosi. Maksu suoritetaan
 1. Vva ry:n tilille: FI47 8146 9710 2033 72
  Viesti: Etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite (jos on), osoite (jos on) ja nykyinen/viimeisin kotikunta
 2. verkkosivujen kautta.
 • Jäsenille Vartiosaari-maksu on 10 euroa/päivä sisältäen aamiaisen + yhden lämpimän aterian.
 • Jos et halua liittyä jäseneksi, Vartiosaari-maksu on 20 euroa/päivä.

Saarimaksuun kuuluu: puuroaamiainen ja yksi lämmin ateria/vrk. Lisäksi leipä, kahvi, ja peruselintarvikkeet (ruokaöljy, mausteet, pasta, riisi) käytettävissä. Saaritalolle voi myös tuoda omia ruokatarvikkeita.

 • Saarimaksut ja ruokakustannukset maksetaan tilille
  FI12 8000 1400 1742 08, viitteeksi AINA: ”Vartiosaari + mistä saaritoiminnasta olet maksanut: päiväkäynti/yöpyminen/henkilömäärä jne.).
 • Säilytä kaikki kuitit ja ota ne mukaan saareen.
 • Lapsista (alle 18-v.) ei veloiteta maksuja.
 • Tule Strömsinlahden venesatamaan. Venekuljetukset arkisin klo 9:00 ja 15:00.

Maksusitoumuksella tulevat kävijät:

Vartiosaareen voi päästä myös maksusitoumuksella. Selvitä ensin oman sosiaalityöntekijän kanssa, saisitko maksusitoumuksen saareen. Ota sen jälkeen yhteyttä Juhani Haapamäkeen puh. 044 520 7870 tai Jussi Lehtoseen puh. 050 373 0920 ja varmista sopiva ajankohta.

Maksusitoumukset lähetetään osoitteeseen kirsi.lehtinen@vvary.fi. Lisätietoa maksusitoumukseen liittyen Kirsi Lehtiseltä puhelimitse 050 443 1061

Maksusitoumuksella tuleville hinnat:

 • Vuorokausimaksu 20€.

Huomio:

 1. Mikäli olet korvaushoidossa ja tarvitset lääkkeitä päivittäin, neuvottele lääkärisi ja Jussi Lehtosen kanssa, voitko olla Vartiosaaressa
 2. Vartiosaaressa sijaitseva tonttimme on kallioperäinen ja vaikeakulkuinen. Veneeseen nousu ei myöskään ole esteetöntä. Mikäli sinulla on liikkumiseen liittyviä haasteita, varmista etukäteen tarkasti soveltuuko saaripaikan käyttö sinulle.

RYHMÄVIERAILUT

Ryhmät voivat tulla päiväretkelle saareen arkisin. Sopiaksesi ryhmävierailun ota yhteys johonkin seuraavista henkilöistä:

Juhani Haapamäki: 044 520 7870, liikkuvatuki(a)vvary.fi
Tiina Aitta: 050 543 6095, tiina.aitta(a)vvary.fi
Jussi Lehtonen: 050 373 0920, jussi.lehtonen(a)vvary.fi

Vartiosaari-paikan kulujen kattamiseksi ryhmiltä veloitetaan maksu henkilömäärän mukaan.

  • Ryhmiltä veloitettava maksu on 10 euroa/henkilö/päivä. Henkilömäärä tulee ilmoittaa varausvaiheessa.
  • Laskutustiedot tulee toimittaa varausvaiheessa Kirsi Lehtiselle: kirsi.lehtinen@vvary.fi
  • Ilmoita etukäteen, jos ryhmän jäseniä haluaa jäädä yöksi. Yöpymisestä veloitetaan 10€/yö. Yöpyjillä tulee olla omat lakanat mukana. Yön yli jäävien ryhmien max koko on 10 henkilöä.
  • Maksa ryhmävierailun maksu Vva ry:n tilille FI12 8000 1400 1742 08, viitteeksi: ”Vartiosaari-maksu, ryhmäsi nimi, vierailun päivämäärä ja henkilömäärä”.
  • Säilytä kaikki kuitit ja ota ne mukaan saareen
 • Pyydämme peruutuksen tehdystä varauksesta vähintään 7vrk ennen vierailun ajankohtaa. Peruuttamattomasta varauksesta perimme 20€ maksun.

Maksuun sisältyy: venekuljetus, saaritalon tilojen ja saunan käyttö, vesi, polttopuut.

Maksu ei sisällä ruokailua, eikä yöpymistä. Ota ryhmälle omat ruoat ja pyyhkeet mukaan, sekä kertakäyttöastiat jos käytätte niitä. Keittiön muut tarvikkeet ovat käytettävissänne. Muistathan siistiä keittiön ja käyttämänne astiat vierailun päätteeksi.

Ryhmät voivat saunoa, grillata, virkistäytyä, ja retkeillä saaressa.