Voit lukea Vailla vakinaista asuntoa ry:n vuoden 2021 vuosikertomuksen tästä linkistä.

Vailla vakinaista asuntoa ry vuonna 1986 asunnottomien itsensä perustama kansalaisjärjestö. Vva ry toimii asunnottomien edunvalvojana eri foorumeilla vaikuttaen yksilötasolla kunkin asunnottoman tilanteeseen sekä yhteiskunnallisella tasolla lainsäädäntöön. Järjestötyön tarkoituksena on asunnottomien edunvalvonta, osallisuuden edistäminen ja vaikuttamistyö asunnottomuuden poistamiseksi.

Vva ry:n matalan kynnyksen toiminnan ytimessä on ilman ajanvarausta tapahtuva, myös virka-ajan ulkopuolelle ulottuva asunnottomien konkreettinen auttamis- ja kohtaamistyö. Lisäksi Vva ry vastasi kahden pitkäaikaisasunnottomille suunnatun asumisyksikön toiminnasta vuonna 2021. Sällikodin ja Junailijankujan yksiköt on suunnattu asunnottomille, jotka tarvitsevat tukea asumiseensa. Molemmissa yksiköissä noudatetaan asunto ensin -periaatetta. Junailijankujan asumisyksikön toiminta päättyi 31.12.2021, kun Helsingin kaupunki möi kiinteistön yksityiselle sijoittajalle.
Vva ry koordinoi ja järjesti vuoden aikana erilaisia tilaisuuksia, joista tunnetuimpana Helsingin Asunnottomien yö. Se on osa valtakunnallista Vva ry:n koordinoimaa Asunnottomien yö -kansalaisliikettä.

Vva ry on aatteellisesti sitoutumaton ja puoluepoliittisesti riippumaton yhdistys. Yhdistyksen toiminnasta vastaa jäsenkokouksen vuosittain valitsema hallitus. Hallitukseen valitaan myös asunnottomuutta kokeneita henkilöitä. Vva ry on SOSTE ry:n, FEANTSA:n, HoPen (Homeless People), Vartiosaariseuran sekä EAPN-finin jäsen.

 

LUE VUOSIKERTOMUS TÄSTÄ

Kannen kuvissa Tarmo Mändla, Junailijankujan asumispalveluyksikön ohjaajat Noora Reunanen ja Janita Kannonkari, Vepan vertaisohjaaja Heidi Heino ja Vepan kävijä, Liikkuvan tuen ohjaaja Juhani  Haapamäki ja hänen kävijänsä sekä Jari Tiilikainen ja Henri Alén Tuhannen aterian tarinoita toteuttamassa Vepan ja Kalkkersin kävijöille.