Vailla vakinaista asuntoa -yhdistys on Vuoden Eeva -ehdokkaan Ujuni Ahmedin valitsema hyväntekeväisyyskohde. Jos Ahmed voittaa lukijaäänestyksen, Eeva-lehteä kustantava A-lehdet lahjoittaa Vva ry:lle 2 000 euroa.

– Olen itsekin nuorena kokenut kodittomuuden. Tuntui, ettei minulla ollut ihmisarvoa. Kukaan ei ansaitse kodittomuutta, Ujuni Ahmed kertoo, miksi päätyi valitsemaan hyväntekeväisyyskohteekseen Vailla vakinaista asuntoa ry:n.

Kirjailija Ujuni Ahmed on taistellut pitkään ihmisoikeuksien puolesta ja tuonut rohkeasti esille haavoittuneimmassa asemassa olevien asemaa yhteiskunnassa, vaikka häntä on yritetty vaientaa niin valtaväestöön kuin somaliyhteisöönkin kuuluvien taholta. Kolmevuotiaana Somaliasta Suomeen muuttanut Ahmed on tehnyt työtä erityisesti tyttöjen ympärileikkauksiin liittyvän tietouden lisäämiseksi ja osaltaan saanut aikaan, että Oikeusministeriön työryhmä valmistelee rikoslain muuttamista niin, että tyttöjen sukuelinten silpominen tulisi rangaistavaksi nykyistä selvemmin.

Äänestämällä Ujuni Ahmedia Vuoden Eevaksi, voit osoittaa tukesi ihmisoikeuksien ja Vailla vakinaista asuntoa ry:n asunnottomuustyön hyväksi. Suomen perustuslain mukaan jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Lisäksi valtiolla on velvollisuus edistää jokaisen oikeutta asuntoon.

 Vuoden Eeva 2022 -ehdokkaita yhdistää tänä vuonna rohkeus. He ovat uskaltaneet puolustaa ihmisoikeuksia, hyvinvointia ja luontoa sanojen lisäksi myös teoin. Heidän rohkeutensa inspiroi muitakin toimimaan.  Vuoden Eeva -äänestys päättyy 27. maaliskuuta ja voittaja julkistetaan 27. huhtikuuta ilmestyvässä Eeva-lehdessä.

Lisää äänestyksestä voitte lukea täältä­: https://www.apu.fi/artikkelit/kuka-on-vuoden-eeva-2022

#vvary #vaillavakinaistaasuntoary #asunnottomuus #asuntoensin #eevalehti #vuodeneeva #vuodeneeva2022 @eevalehti @ujuniahmed

 

Lisätietoja:
Erja Morottaja, viestintäpäällikkö
Vailla vakinaista asuntoa ry
erja.morottaja(at)vvary.fi
+358 44 773 4700

 

Vailla vakinaista asuntoa ry asunnottomien itsensä vuonna 1986 perustama voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Vva ry toimii ainoana asunnottomien edunvalvojajärjestönä Suomessa. Vva ry:n kaiken toiminnan tavoitteena on, että jokaiselle asunnottomuutta kokevalle ihmiselle löytyy hänen tarpeisiinsa vastaava asumisratkaisu.