Vailla vakinaista asuntoa ry:n Vertais- ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vepassa Helsingin Itä-Pasilassa asunnottomuutta kokevat saavat nauttia itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista valkoisin liinoin katetuissa pöydissä. Juhlakattaus pitää sisällään cocktail-paloja, pöytiin tarjoillun päivällisen, kakkukahvit sekä tietysti salaisella reseptillä valmistettua itsenäisyyspäivän alkoholitonta boolia.

Kahden koronavuoden jälkeen Vailla vakinaista asuntoa ry pääsee vihdoin toteuttamaan asunnottomuutta kokeville ihmisille Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton.

– Vva ry:n toimintaan kuuluu ihmisten yhdenvertaisuuden edistäminen osallisuuden kautta. Niinpä tarjoamme asunnottomuutta kokeville ihmisille yhtäläisen mahdollisuuden kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä juhlavissa puitteissa. Haluamme, että kaikilla on oikeus juhlaan ja hauskanpitoon – myös asunnottomuutta kokevilla, Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola kertoo itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton taustoista.

– Asunnottomuutta kokevat kävijämme osallistuvat yhdessä Vva ry:n työntekijöiden kanssa juhlan suunnitteluun ja toteutukseen, mutta itse tilaisuudessa he saavat istua katetuissa pöydissä ja nauttia henkilökuntamme huolenpidosta, hyvästä ruoasta ja juhlatunnelmasta, Tiivola jatkaa.

Helsingin Pasilassa, Vva ry:n Vertais- ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vepassa Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsuvieraat vastaanottaa ja kättelee vertaistyöntekijäparimme joulukuun 6. päivänä kello 15:00 alkaen.
Ohjelmassa on juhlapäivällisen lisäksi Itsenäisyyspäivän puheita Vva ry:n malliin, musiikkiesityksiä sekä tanssiorkesteri tahdittamassa parketille haluavia. Juhlaan osallistujilla on myös ennen tilaisuuden alkua mahdollisuus hiustenlaittoon ja meikkiin sekä valita lahjoitusvaatteista mieluista päällepantavaa. Juhlien teemaväreinä ovat sininen, valkoinen ja kulta.

EDIT:
Olemme saaneet tiedusteluja itsenäisyyspäivän juhlavastaanotosta, ketkä sinne saavat tulla:
Kuten tekstissämmekin sanotaan, juhla on asunnottomuutta kokeville ihmisille eli heille, joilla ei ole mahdollisuutta valmistaa lämmintä ateriaa itselleen ja säilyttää ruokatarvikkeita: esimerkiksi Vepan ja Kalkkersin asunnottomuutta kokevat kävijämme ovat kutsuvieraitamme. Kutsukortteja jaetaan Vva ry:n toiminnoissa tavatuille henkilöille.

Jos haluat osallistua Vva ry:n asunnottomien itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton toteutukseen raha-, ruoka-, juhlatarvike-, somiste- tai työpanoslahjoituksellasi, ota yhteyttä järjestösuunnittelija Vlada Petrovskajaan tai viestintäpäällikkö Erja Morottajaan.

Lisätietoja:

Sanna Tiivola, toiminnanjohtaja
Puh. 050 407 9702
sanna.tiivola@vvary.fi

Vlada Petrovskaja, järjestösuunnittelija
Puh. 050 407 9703
vlada.petrovskaja@vvary.fi

Erja Morottaja, viestintä- ja varainhankintapäällikkö
Puh. 044 773 4700
erja.morottaja@vvary.fi

 

Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva ry) on asunnottomien itsensä vuonna 1986 perustama, voittoa tavoittelematon, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka toimii asunnottomien edunvalvojana ja edistää asunnottomuutta vähentävää työtä.
http://vvary.fi/