Helsinki-päivän kunniaksi keskiviikkona 12.6. Vartiosaaressa toivotetaan kesä tervetulleeksi ja nautitaan saaren ainutlaatuisesta luonnosta ja tunnelmasta. Kävijöillä on mahdollisuus tulla myös tutustumaan Vailla vakinasta asuntoa ry:n toiminta- ja virkistyspaikkaan, jossa on avoimet ovet, sauna ja grilli kuumana klo 13:00-20:00. Omat saunakamat ja grillattavat kannattaa ottaa jo mantereelta mukaan.

Vartiosaareen on ilmainen venekuljetus Reposalmentien päästä  kello 13-20. Viimeiset kuljetukset Vartiosaaresta mantereelle lähtevät kello 21.

Vva ry:n Vartiosaaren huvila on yhdistyksen kävijöiden, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden käytössä. Vartiosaaren toimipaikka tukee kävijöidensä päihteettömyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden lepoon ja lomailuun.  Toiminta saaressa perustuu vapaaehtoisuuteen, yhteisöllisyyteen ja päihteettömyyteen.

(Vva ry:n huvila löytyy Vartiosaaresta: Tirrebo-pohj. polku Näköalavuorelta kummelin meren puolelta).

VARTIOSAAREN TOIMIPAIKAN HISTORIA

Vartiosaaren kiinteistön löysivät silloiset Vva ry:n aktiivit, jotka olivat töissä saarella. Talo vuokrattiin Helsingin kaupungilta vuonna 1989 korjausvelvoitetta vastaan. Se peruskorjattiin täydellisestä purkukunnosta talvilämpimäksi yhdistyksen ammattitaitoisin talkoovoimin, ja sitä on huollettu yli 25 vuoden ajan. Aivan ensimmäiseksi Vartiosaaren toimintapaikkaan rakennettiin sauna. Myöhemmin päätalon ympärille rakennettiin pieniä majoitusaittoja ja huoltorakennus.

Tarina kertoo, että Vva ry:n perustajajäsen ja ensimmäinen toiminnanjohtaja Juhani Roiha haki miehet Hakaniemen torin reunoilta saareen veneellä, heitti pullot pois ja laittoi vasaran käteen.

Monet tulevat saareen katkaisuhoidosta odottamaan toista kuntoutuspaikkaa. Moni saa asunnon, kun on viettänyt raittiina saarella lähes koko kesän ja pystyy hoitamaan asioitaan.

 

Vartiosaari –  Vva ry