Kahvikupilla autat asunnottomuustyötä 

Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva ry) järjestää viikolla 21 (20.-26.5.2019) hyväntekeväisyyskampanja Sumppitempauksen, jolla tuetaan asunnottomuustyötä nauttimalla kahvi- tai teekupposen.

Tänä keväänä Vailla vakinaista asuntoa ry:n Sumppitempausta vietetään 20.-26.5.2019. Tempauksia on järjestetty jo viiden vuoden ajan ja ensimmäistä kertaa se on viikon mittaisena. Sumppitempauksen tarkoituksena on kiinnittää huomio asunnottomuuteen ja tarjota mahdollisuus tukea asunnottomuustyötä vaivattomalla ja miellyttävällä tavalla – nauttimalla kuppi kahvia tai teetä. Jokainen Sumppitempaukseen osallistuva kahvila sekä kahvin ja teen ostaja ovat osaltaan mukana auttamassa.

– Ihmisillä on halu auttaa, mutta aina ei tiedetä kuinka. Juomalla kahvia tai teetä Sumppitempaukseen osallistuvissa kahviloissa se onnistuu helposti ja mukavasti, Vva ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola kertoo kevään kampanjasta.

– Ja helpotamme myös osallistumista niin, että jos ei pääse kahvilaan, voi osallistua Sumppitempauksen haasteeseen Instagramin tai Facebookin kautta ja lahjoittaa kahvikupposen hinnan tekstarilla.

Tempaus on esillä Instagramissa ja Facebookissa koko toukokuun ajan ja ihmiset voivat haastaa ystäviään, työkavereitaan, työpaikkoja, firmoja, päättäjiä tai vaikkapa ihailemiaan julkkiksia jakamalla kuvan kahvistaan tai teestään ja lisäämällä hästägin #sumppitempaus ja tägin @sumppitempaus ja lahjoittaa tekstiviestillä: summa (1/5/10/20) ja KOTI (esim. 5 KOTI) numeroon 16588.

Tempauksessa ovat mukana helsinkiläiset kahvilat Early Bird, Café Boardgame, Makers Kahvila, La Baguette Coffee Shop, Cafe Talo, Rupla, Cafe Pequeño, Good Life Coffee, Kuuma, Väinö Kallio sekä Cafe Victor Turusta.

Sumppitempaukseen osallistuvat kahvilat lahjoittavat viikon aikana myydyistä kahvi- ja teetuotoistaan haluamansa summan, esimerkiksi 10%, Vva ry:lle. Raha käytetään matalan kynnyksen suoraan auttamistyöhön. Matalan kynnyksen palvelut auttavat kaikkia asunnottomana tai asunnottomuusuhan olevia, ja kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Päiväkeskus Vepan ja yökeskus Kalkkersin lisäksi ihmisiä tavoitetaan muun muassa kaduilla Vva ry:n etsiväntyön ja Yökiitureiden parissa.

 

Kuppi kahvia asunnottomalle:

  • Kuppi kahvia piristää.
  • Kuppi kahvia lämmittää.
  • Kuppi kahvia antaa luvan istahtaa hetkeksi.
  • Kuppi kahvia tarjoaa mahdollisuuden levähtää.
  • Kuppi kahvia on hyvä tapa kohdata toinen ihminen.
  • Kuppi kahvia voi pelastaa elämän.

Vva ry:n matalan kynnyksen toiminnassa nämä kaikki toteutuvat.

 

Lisätietoja:
Tiedottaja
Erja Morottaja
Puh. 044 773 4700

erja.morottaja(at)vvary.fi

 

Vailla vakinaista asuntoa ry on asunnottomien vuonna 1986 perustama asunnottomien etuja valvova järjestö, joka on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Vva ry:n perimmäisenä ajatuksena on, että asunto on ihmis- ja perusoikeus, eikä sen puuttumista voida hyväksyä missään olosuhteissa.

 

http://vvary.fi/