VARTIOSAAREN PÄIHTEETÖN VIRKISTYSPAIKKA  

Vailla vakinaista asuntoa ry:llä on Helsingin Vartiosaaressa toiminta- ja virkistyspaikka, joka on yhdistyksen kävijöiden, jäsenten ja yhteistyökumppaneiden käytössä sovitusti. Vartiosaaren toimipaikka tukee kävijöidensä päihteettömyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden lepoon ja lomailuun. Vartiosaareen voit tulla päiväretkelle tai viettämään mökkielämää. Henkilö voi viettää saaressa yhtäjaksoisesti kaksi viikkoa.
Toiminta saaressa perustuu vapaaehtoisuuteen, yhteisöllisyyteen ja päihteettömyyteen. Paikan toimintaa koordinoi Vva ry:n liikkuvan tuen työntekijä Juhani Haapamäki, mutta muutoin Vartiosaaren toiminnasta vastaa saaressa kulloinkin oleva porukka yhteisönä.

Ohjeita Vartiosaareen tuleville

 • Ota yhteys / tee varaus Jussi Lehtoseen puh. 050 373 0920 tai Juhani Haapamäkeen puh. 044 520 7870 sopiaksesi ajanjaksosta, jolloin haluaisit tulla Vartiosaareen.

  Mikäli maksat saaressa oleskelun itse toimi seuraavasti:
 • Liity jäseneksi suorittamalla jäsenmaksu 10 euroa/vuosi.
  Jäsenmaksu suoritetaan Vva ry:n toimistolla, tilille: FI47 8146 9710 2033 72 (tietoihin vastaanottaja: Vailla vakinaista asuntoa ry, Viesti: Etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoiteesi, jos on, osoiteesi, jos on, ja nykyinen/viimeisin kotikuntasi. Tälle tilille EI makseta Vartiosaari-maksua) tai verkkosivujen kautta.
  Jäsenille Vartiosaari-maksu on 5 euroa/päivä.
 • Maksa ruokakustannukset (sisältää: aamiainen + yksi lämmin ateria) 5 euroa/päivä, 35 euroa/viikko. Vartiosaari-maksulle maksuohjeet alempana tekstissä.

  Jos et halua liittyä jäseneksi:
 • Vartiosaari-maksu on 10 euroa/päivä.
  Ruokaraha (sisältää: aamiainen + yksi lämmin ateria) 5 euroa/päivä, 35 euroa/viikko
 • Vartiosaareen voi tulla myös nauttimaan rantasaunan löylyistä. Omia ruokatarvikkeitakin voi tuoda.
  Saunamaksu 3 € maksetaan, kun käydään vain saunassa. Maksu ei ole osana ryhmävierailua tai yöpymistä.
 • Vartiosaari- ja saunamaksut voi suorittaa Vva ry:n toimistolla (Ratamestarinkatu 6, Helsinki) tai tilille FI12 8000 1400 1742 08, viitteeksi AINA: ”Vartiosaari + mistä saaritoiminnasta olet maksanut: päiväkäynti/yöpyminen/ruokamaksu/saunamaksu/veneajelu/jne.).
 • Säilytä kaikki kuitit ja ota ne mukaan saareen.
 • Lapsista (alle 18-v.) ei veloiteta maksuja (päivä-, yöpymis- tai sanomiskäynneiltä).
 • Kuljetukset saareen hoidetaan Vva ry:n omalla moottoriveneellä. Venekuljetus on arkipäivisin klo 9.00 ja 15.00 Strömsinlahden venesatamasta.

Vartiosaareen voi päästä myös maksusitoumuksella. Selvitä oman sosiaalityöntekijän kanssa, saisitko maksusitoumuksen sen jälkeen, kun olet sopinut saareen menosta.

Maksusitoumuksella tuleville hinnat:

 • Vuorokausi 15€
 • Ruokaraha 35€ viikko tai 5€ päivä. Omia ruokatarvikkeitakin voi tuoda.

Huomio:

 1. Mikäli olet korvaushoidossa ja tarvitset lääkkeitä päivittäin, neuvottele lääkärisi ja Jussi Lehtosen kanssa, voitko olla Vartiosaaressa
 2. Vartiosaaressa sijaitseva tonttimme on kallioperäinen ja vaikeakulkuinen, mikäli sinulla on liikkumiseen liittyviä haasteita, saaressa olo on mahdotonta

RYHMÄVIERAILUT

Ryhmät voivat tulla päiväretkelle saareen. Ota yhteyttä Jussi Lehtoseen tai Juhani Haapamäkeen sopiaksesi ryhmän vierailun.

 • Vartiosaari-paikan kulujen kattamiseksi ryhmiltä veloitetaan maksu henkilömäärän mukaan:.
  • Ryhmiltä veloitettava maksu on 10 euroa/henkilö/päivä
  • Voit maksaa ryhmävierailun maksun Vva ryn:n toimistolla (Ratamestarinkatu 6, Helsinki) tai tilille FI12 8000 1400 1742 08, viitteeksi: ”Vartiosaari-maksu ja ryhmäsi nimi”.
   (Tälle tilille ei makseta Vva ry:n jäsenmaksuja)
  • Säilytä kaikki kuitit ja ota ne mukaan saareen

Maksuun sisältyy: venekuljetus, saaritalon tilojen ja saunan käyttö, vesi, polttopuut.
Maksu ei sisällä ruokailua, eikä yöpymistä. Voit ottaa ryhmälle omat ruoat mukaan.

Ryhmät voivat saunoa, grillata, virkistäytyä, käydä veneretkellä

MUUTA OHJELMAA

Keskiviikkoisin järjestetään veneajelua Puksulla. Veneajelun hinta on 5€/henkilö. Lapsista (alle 18-v) ei veloteta maksua.

 • Voit maksaa veneajelun Vva ryn:n toimistolla (Ratamestarinkatu 6, Helsinki) tai tilille FI12 8000 1400 1742 08, viitteeksi: ”Veneajelu”.