Vva ry:n Vertais- ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vepa on jälleen avoinna. Tervetuloa!
Uusi vuosi tuo hieman muutoksia aikatauluun ja palveluihin.

Vepa on siis avoinna arkipäivisin kello 9.00-19:00, paitsi torstaisin kello 9:00-14:00 ja 17:00-19:00 (torstai-iltapäivisin paikka on kiinni kolme tuntia vertaisohjaajien tiimipalaverin ja työnohjauksen vuoksi).
Päiväsaikaan Vepa toimii normaalisti matalan kynnyksen päiväkeskuksena, jonne kaikki ovat tervetulleita, mutta iltaisin klo 16:00-19:00 paikka on avoinna vain niin sanotusti kadulla oleville ja hätämajoituksissa yöpyville kävijöillemme eli heille, joilla ei ole muita paikkoja, minne he pääsisivät lämpimään suojaan ja saisivat oleskella turvallisesti ilman, että heitä hätisteltäisiin pois.

Iltaisin Vepassa työskentelee kaksi vertaisohjaajaa, joille kävijät voivat kertoa tilanteestaan ja saada tukea sopiviin palveluihin hakeutumisessa. Ihmisiä pystytään ohjaamaan hätä- ja muihin majoituspaikkoihin sekä esimerkiksi hoitamaan asioita Kalasataman sosiaalitoimiston kanssa.
Muuten päiväsaikaan Vepaan voivat siis tulla myös asunnottomuutta kokeneet, jotka kaipaavat vertaistukea ja vapaaehtoistoimintaa.

Aamupala on Vepassa tarjolla kello 9:00-10:00
Lämmin ruoka tarjotaan maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14:00. Poikkeuksena on torstai, jolloin ruoka tarjotaan jo kello 12:00 alkaen. Lämmintä ruokaa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Määrä vaihtelee hävikkiruokalahjoitusten mukaan.

Lämpimän ruoan lisäksi Vepassa on tarjolla kahvia, teetä ja lahjoitustilanteen mukaan leipää ja muuta välipalaa. Vepassa kävijät voivat käyttää tietokonetta ja puhelinta asioidensa hoitamiseen sekä pestä ja kuivata pyykkiään. Vepan kautta voidaan varata aika Vva ry:n asumisenneuvojalle tai maahanmuuttoasioiden asiantuntijalle sekä saada yhteyden liikkuvan tuen työntekijään. Jaamme myös lahjoitusvaatteita ja hygieniatuotteita.

Yökeskus Kalkkers toimii normaalisti Vepan kanssa samoissa tiloissa joka yö kello 22:00-06:00.

Vepassa ja Kalkkersissa käy vuorokauden aikana 120-150 kävijää. Jos yritykset (kaupat, kahvilat, ravintolat, palvelutalot yms.) haluavat lahjoittaa Vepan ja Kalkkersin kävijöille hävikkiruokaa, otamme sitä mieluusti vastaan. Valmistamamme lämpimän ruoan merkitys on varsinkin katuasunnottomalle suuri. Niin sanottujen leipäjonojen ruoka-avusta kun ei ole välttämättä hyötyä heille, joilla ei ole mahdollisuutta säilyttää ja kokata lahjoituselintarvikkeista ruokaa.

Vepan ja Kalkkersin osoite on: Ratamestarinkatu 6, Helsinki, Itä-Pasila.

Vailla vakinaista asuntoa ry asunnottomien itsensä vuonna 1986 perustama voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Vva ry toimii ainoana asunnottomien edunvalvojajärjestönä Suomessa. Vva ry:n kaiken toiminnan tavoitteena on, että jokaiselle asunnottomuutta kokevalle ihmiselle löytyy hänen tarpeisiinsa vastaava asumisratkaisu.

 

Kuvat: Mira-Veera Auer/SOSTE ry