Vailla vakinaista asuntoa ry:n Vertais- ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vepassa Helsingin Itä-Pasilassa asunnottomuutta kokevat saavat nauttia itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista valkoisin liinoin katetuissa pöydissä. Juhlakattaus pitää sisällään cocktail-paloja, pöytiin tarjoillun päivällisen sekä kakkukahvit.

Helsingin Pasilassa, Vva ry:n Vertais- ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vepassa Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsuvieraat vastaanottaa ja kättelee vertaistyöntekijäparimme joulukuun 6. päivänä kello 15:00 alkaen.
Ohjelmassa on juhlapäivällisen lisäksi Itsenäisyyspäivän puheita Vva ry:n malliin, musiikkiesityksiä sekä tanssiorkesteri tahdittamassa parketille haluavia. Juhlaan osallistujilla on myös ennen tilaisuuden alkua mahdollisuus hiustenlaittoon ja meikkiin sekä valita lahjoitusvaatteista mieluista päällepantavaa.

– Vva ry:n toimintaan kuuluu ihmisten yhdenvertaisuuden edistäminen osallisuuden kautta. Niinpä tarjoamme asunnottomuutta kokeville ihmisille yhtäläisen mahdollisuuden kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä juhlavissa puitteissa. Haluamme, että kaikilla on oikeus juhlaan ja hauskanpitoon – myös asunnottomuutta kokevilla, Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola kertoo itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton taustoista.

– Asunnottomuutta kokevat kävijämme osallistuvat yhdessä Vva ry:n työntekijöiden kanssa juhlan suunnitteluun ja toteutukseen, mutta itse tilaisuudessa he saavat istua katetuissa pöydissä ja nauttia henkilökuntamme huolenpidosta, hyvästä ruoasta ja juhlatunnelmasta, Tiivola jatkaa.

Juhla on asunnottomuutta kokeville ihmisille eli heille, joilla ei ole mahdollisuutta valmistaa lämmintä ateriaa itselleen ja säilyttää ruokatarvikkeita: esimerkiksi Vepan ja Kalkkersin asunnottomuutta kokevat kävijämme ovat kutsuvieraitamme. Kutsukortteja jaetaan Vva ry:n toiminnoissa tavatuille henkilöille.

Lisätietoja:

Sanna Tiivola, toiminnanjohtaja
Puh. 050 407 9702
sanna.tiivola@vvary.fi

Vlada Petrovskaja, järjestösuunnittelija
Puh. 050 407 9703
vlada.petrovskaja@vvary.fi

Erja Morottaja, viestintä- ja varainhankintapäällikkö
Puh. 044 773 4700
erja.morottaja@vvary.fi