Vailla vakinaista asuntoa ry hakee asumiseen soveltuvaa kiinteistöä (esimerkiksi hostel-käytössä ollutta) asunnottomuutta kokevien ihmisten tarpeisiin – mieluiten Helsingin alueelta, mutta myös Espoo ja Vantaa huomioidaan.

Levitä sanaa, vinkkaa, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Sanna Tiivolaan, puh. 050 407 9702, s-posti: sanna.tiivola@vvary.fi

Tänään Vva ry:llä ollaan oltu haikeissa tunnelmissa, sillä Junailijankujan asumisyksiköstä viimeisetkin asukkaat ovat muuttaneet, ja ovet sulkeutuvat lopullisesti.
Kaupunki möi talvella 2021 Vva ry:n hallinnoiman pitkäaikaisasunnottomien asumispalveluyksikön. Kaupunki ei osoittanut Vva ry:lle uusia tiloja asunto ensin -mallilla toimivaa tuetun asumisen palvelua varten. ”Juniksen” asukkaat kaupunki asutti viime vuoden kuluessa muihin yksiköihin ja asumisratkaisuihin.

ARA:n selvityksen mukaan pitkäaikaisasunnottomien määrä nousi kymmenen vuoden laskun jälkeen liki sadalla henkilöllä edellisiin tilastoihin verrattuna. Vuoden 2020 lopulla heitä oli 1054. Joukossa on yhä nuorempia. Alle 25-vuotiaskaan pitkäaikaisasunnoton ei ole enää harvinaisuus. Myös koronakriisi näkyy kadulla olevien määrissä.

 

Vailla vakinaista asuntoa ry vuonna 1986 asunnottomien itsensä perustama voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Vva ry toimii asunnottomien edunvalvojana. Yhteiskunnallisella tasolla järjestö pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön ja yksilötasolla auttamaan kunkin asunnottoman tilannetta. Kaiken toiminnan tavoitteena on, että jokaiselle järjestyy ihmisarvoinen asumispaikka kohtuullisessa ajassa. Kunnes sopiva asumisratkaisu löytyy, Vva ry:n matalan kynnyksen palvelut pitävät huolen, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä ilman tilapäistä suojaa, turvaa, ruokaa, vaatetta ja ensiapua sekä neuvontaa ja ohjausta palveluiden pariin. Asunnon ohella myös ne kuuluvat ihmisten perusoikeuksiin.