Asunnottomien yö ja Varjojen naiset Helsingin Sörnäisissä 17.10.

Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Helsingissä ja ympäri Suomea. (Tähän mennessä on ilmoittautunut 34 paikkakuntaa).
Asunnottomien yö on Suomen suurin vuosittain toistuva sosiaali- ja terveyspoliittinen tapahtuma.
Tänä vuonna Helsingin tapahtumaan osallistuu ennätykselliset 36 toimijaa. Määrä on tuplaantunut viime vuodesta. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna katufestarimaisesti Sörnäisissä: Vaasanaukiolla, Vaasankadulla ja Kinaporinkadulla klo 16-22. Asunnottomien yöhön on vapaa pääsy.

Hallitusohjelmassa on kunnianhimoinen tavoite puolittaa asunnottomuus tällä kaudella ja poistaa se vuoteen 2027 mennessä.
Puhutaan asunnottomuudesta -paneelikeskusteluun (n. klo 18:00) osallistuukin tänä vuonna hallituspuolueen edustajia sekä asunnottomuuden asiantuntijoita. Mukana ovat muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo (Vihr.), varapuheenjohtaja Petri Honkonen (Kesk.), Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa (Vihr.), kansanedustaja Eva Biaudet (RKP), Eveliina Heinäluoma (SDP), valtiosihteeri Saila Ruuth (Vas.) ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (Vas.) sekä asunnottomuuden asiantuntijoita: Paula Pura (Hima&Strada), Riikka Tuomi (KEIJO), Jenni Eronen (Vva ry/NEA-hanke), ”Ahma”, Mikko Vehniäinen (Vva ry/Kokema) ja Ari ”Huli” Hulden (Homeless Academy).

ASUNNOTTOMIEN YÖN HELSINGIN TAPAHTUMAN OHJELMA

Juontajat: Katja Ståhl ja Teemu Potapoff

16.00 Avauspuheenvuoro: Vva ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola

16:10 Arska-patsaan jako

16.20 Puheenvuoro: Riitta Granfelt

16.35 Liisankoti: tanssiesitys

16.45 Tao Lin, stand-up esitys

17.00 Puheenvuoro: Sari Rantaniemi

17.15 Sininauhan kuoro

17:30 Imitaattori Tuomo Heikkilä

17.45 A.L.Q

18.00 Keskustellaan asunnottomuudesta!

18.50 Nihkee Akka

19.00 Asunnottomien yön tulet syttyvät – Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen

19.05 Ei mitään hajuu

19.35 Jenna Alexa

20:15 Arthur The Marcher

20.50 Dilemma

21.30 Ilta

Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry:n järjestämä Soihtukulkue saapuu ja Asunnottomien yön tulet sytytetään Vaasanaukiolla klo 19:00.  Lisäksi luvassa on asunnottomille vaatejakoa, vaatteiden korjausta, saunomismahdollisuutta, hiusten leikkuuta, ruokatarjoilua sekä kaikille avoin valotyöpaja.

Tänä vuonna Asunnottomien yön teemana on asunnottomuutta kokeneet ja kokevat naiset. Teeman kautta pureudutaan pelon, väkivallan ja hyväksikäytön jatkuvaan uhkaan, häpeään ja stigmoihin, jotka toki koskevat muitakin asunnottomuutta kokevia, mutta korostuvat naisilla. Lisäksi perhe, lapset ja äitiys liittyvät monien naisten elämäntilanteeseen.

Tiedottaja:
Erja Morottaja
044 773 4700
erja.morottaja(at)vvary.fi

Järjestösuunnittelija:
Tiina Aitta
050 407 9703
tiina.aitta(at)vvary.fi