Yökiitäjä-auto liikkuu öiseen aikaan pääkaupunkiseudulla klo 19 - 06.30. Meitä voi tulla tapaamaan sinne missä kulloinkin olemme. Autamme eteenpäin.

Terveisin Yökiitäjät

 

AIKATAULUT JA REITIT

Yökiitäjä liikkeellä seuraavina öinä:

 

6.3-12.3

19-21.3

3.4-9.4.2018

Yökiitäjä aloittaa työt klo 18-20 riippuen työvuoroista. Aloitamme tuttuun tapaan Eläintarhan nesteen huolto-asemalta, josta siirrymme yökahvila Kalkkerssin tiloihin varmistamaan onko siirtokuljetuksia hätämajoituspisteisiin. Matka jatkuu kohti rautatie-asemaa ja sen ympäristöä, kierrämme myös Forum ja Kamppi -ostoskeskusten alueet niin sisältä kuin ulkoa. Myös yleiset käymälät sekä muut mahdolliset lämpimän suojan tarjoamat paikat kartoitetaan yön kuluessa. Liikumme myös Itä-Helsingin alueella sekä Malmin aseman ympäristössä. Espoossa sekä Vantaalla käymme satunnaisesti myös katsastamassa suurimpien ostoskeskusten alueet. Otamme vastaan mielellämme tietoja jos asunnottomana olevia henkilöitä on kansalaisilla tiedossa mm. asuintalojen raput yms. 

Voit ilmoittaa havaintosi vailla suojaa olevista asunnottomista Yökiitäjälle puhelimitse työvuorojen aikana numeroon 050 528 2013.

 

 

: : : : : : : : : : : : : : : : :

Oletko huomannut ihmisen pulassa? Otamme mielellämme vastaan tietoa paikoista, joissa asunnottomia ihmisiä on liikkunut. Voit soittaa meille numeroon 050 5282013 (myös vastaajaan) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen: yokiitaja(at)vvary.fi

Kiitos välittämisestä!

Terveisin

Vesku ja Tumppi

Etsivän työn yksikkö Yökiitäjä
Kinaporinkatu 2 D, 3. krs
00500 Helsinki
Puhelin ajovuorojen aikana 050 528 2013
Puhelin päivisin 044 7944 310 (toimisto) tai Yökiitäjän puhelinvastaaja
yokiitaja@vvary.fi
 

Yökiitäjän toiminta alkoi vuonna 2006 RAY:n projektina. Ajatuksen panivat alulle asunnottomat itse. Yökahvila Kalkkersista saatujen havaintojen perusteella huomattiin tarve asunnottomien parissa tehtävälle etsivälle työlle.Tavoitteena on perinteisiä keinoja tehokkaammin tarjota sosiaali- ja terveyspalveluja sekä tietoa hoitoonohjauksesta ja saatavilla olevista palveluista asunnottomille heidän omassa ympäristössään. Samalla saadaan ajantasaista tietoa ulkona asuvien asunnottomien tarpeista.

Päämääränä on nopeuttaa ja edistää asunnottoman ihmisen pääsyä välttämättömien palveluiden piiriin. Liikkuva ja palveluita tarjoava yksikkö helpottaa eri yhteistyötahojen voimavarojen yhdistämistä ja vähentää palvelujen päällekkäisyyttä.

Yökiitäjässä työskentelee kaksi sairaanhoitajaa.

IMG_8950

koija ulkoa

koija sisältä

Aamu 7.7. 2013