Teemme parhaamme, jotta jokaiselle löytyisi koti. Emme pysty tarjoamaan asuntoja, mutta autamme asunnon hankitaprosessissa.

Jos tarvitset apua asunnon hakemisessa, otahtan yhteyttä asumisneuvojaamme!

Teemme työtä useissa työryhmissä aina ministeriötasolta erilaisiin kansalaisryhmiin.

Jos haluat kertoa jotain asunnottomuuteen liittyvää ota meihin yhteyttä, jotta voimme viedä viestiä eteenpäin päätöksentekijöille. Vaadimme lisää kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa.

Mitä teen, jos jään asunnottomaksi?

 

  1. Kirjaudu oman kuntasi maistraattiin (varaudu perustelemaan, miksi haluat muuttaa esim. Helsinkiin).

  2. Varaa aika sosiaalityöntekijälle. Selvitä tilanteesi ja talous/ vuokranmaksukyky/ takuuvuokra sekä mahdollinen tuki vuokranmaksuun.

  3. Vva ry:n toimistolla voit tulostaa ja skannata papereita, soittaa asumisasioihin liittyviä puheluita, täyttää asuntohakemuksia ja käyttää internettiä. Avustamme tarvittaessa.

  4. Pysy toiveikkaana - asuntoja kyllä on, mutta joskus asunnon saamisessa voi kulua kohtuuttoman pitkä aika.

  5. Pyydä apua - yksin ei kannata jäädä vaikeiden asioiden kanssa. Meillä tulet kohdatuksi omana itsenäsi. Kerro, me kuuntelemme.

  6. Toimi ja osallistu. Asunnottomuus tai asunnottomaksi jäämisen uhka voi lamaannuttaa. Muista kuitenkin, että voit itse vaikuttaa olosuhteisiin: tartu puhelimeen, täytä asuntohakemukset joka paikkaan, laita lehti-ilmoitus, pidä silmät ja korvat auki. Oma aktiivisuus katsotaan eduksesi myös asuntoa hakiessa!

 

 

Kun olet saanut vuokra-asunnon

 

  • Muista tehdä kuukausittain toimeentulohakemus. Perustoimeentulotuki siirtyy vuoden 2017 alusta Kelaan, lue lisää täältä

  • Hae asumistukea Kelasta. Muista asumistuen vuositarkastukset

  • Ota yhteyttä työvoimatoimistoon