SÄLLIKOTI

Helsinginkatu 50D
00530 Helsinki
Puh. 050 443 1060
sallikoti(at)vvary.fi

 

JUNAILIJANKUJAN ASUMISYKSIKKÖ

Junailijankuja 3
00520 Helsinki
Puh. 044 792 4650
Asukkaiden asiainhoitopuhelin
044 7304525

 

Asumispalveluiden lähiesimies
Roger Palmroos
Puh. 044 5665478
roger.palmroos (at) vvary.fi

Asumispalvelut Sällikoti ja Junailijankuja

Sällikoti oli vuosina 2007-2011 Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama 5-vuotinen kokeileva tuetun asumisen hanke, jossa asutettiin pysyvästi 28 pitkäaikaisasunnotonta miestä asunto ensin -periaatteen mukaisesti. Hankkeen pääyhteistyökumppanit olivat RAY, Helsingin kaupunki ja Helsingin Diakonissalaitos. Sällikoti siirtyi Helsingin kaupungin ostopalveluhankkeeksi syyskuun alussa 2011 hankintamenettelyn jälkeen.

Sällikodin asukkaat ovat viettäneet vuosia - jopa parikymmentä vuotta kadulla. Sällikodin kolmisenkymmentä asukasta ovat saaneet lisävalmiuksia ja taitoja yhä itsenäisempään asumiseen. Muutama Sällikodin asukas on myös muuttanut asumaan täysin itsenäisesti. Sällikoti toteuttaa asunto ensin -periaatetta käytännössä siten, että asukkaalta ei edellytetä muutosta elämäntavoissaan.

Sällikoti on asumisyhteisö, jossa asukas on osallinen omaan asumiseensa, ei vain palvelun vastaanottaja. Hänellä on asumisyhteisössä oikeuksia, velvollisuuksia ja vastuuta omasta elämästään. Sällikodin päivittäisestä toiminnasta huolehtii viisi ohjaajaa sekä sairaanhoitaja.

Junailijankujan asumisyksikkö on Vailla vakinaista asuntoa ry:n vuodesta 2015 hallinnoima asumisyksikkö Junailijankujalla Pasilassa. Junailijankujan asumisyksikkö toimii asuntoensin periaatteen mukaisesti tarkoitukseenaan tarjota turvallinen ja kodikas ympäristö asukkailleen. Junailijankuja tarjoaa asukkailleen oikea aikaisen ja tarpeenmukaisen tuen. Osa asukkaista elää hyvinkin itsenäisesti, Junailijankujan yhteiset tilat tarjoavat lähialueen toimijoille mahdollisuuden kokoontua. Junailijankujalla on asukkaita 65 ja henkilökuntaa 10.

Parranajoa Sällikodissa

sallikoti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

savipaja4savipaja3